Vælg en side

GRØN  GASTRONOMISK INSPIRATIONSDAG

For dig, som er gartner, avler eller på anden måde er professionelt engageret i at få flere grønne sager på danskernes tallerkener 

Fredag den 27. september kl. 10-21

DU MØDER:  Tagfarmen Østergro, Anders Barsøe fra Letz Sushi, Trine Hahnemann, Baka d’ Busk, Plantedrengene, Anders Aagaard fra Madklubben, Sanne Venlov fra Meyers, Jens Vestergaard Jensen fra Muld, Københavns Madhus, Ronny Isvik, Dansk Vegetarisk Forening, Tivoli, Restaurant Gemyse, Kamilla Seidler fra LOLA. 

Pris incl. forplejning, cykelleje og adgang til Tivoli  kr. 1000 ex moms.

Dit liv med planter får et fremtidsboost af de bedste danske gastronomiske plantefrontløbere.

  

PROGRAM 

 

KL 10.00

VI MØDES PÅ ØSTERPORT – hvor vores lejede cykler står klar. Det er klart det nemmeste at cykle rundt i byen. Husk evt. hjelm og praktisk beklædning.

Østerport Station

Oslo Plads

København

KL 10.30

TAGFARMEN ØSTERGRO – 3.sals højde minilandbrug. Her møder vi Anders Barsøe, direktør for Letz Sushi.  Anders har hele sit fagliv arbejdet med restauranter, og vi skal høre om grundlaget for sushikædens benhårde satsning på bæredygtighed. “Verdens grønneste sushikæde – hvilke krav stiller det til planterne?” Efter Anders’ peptalk er der tid til spørgsmål, dialog og debat.

Tagfarmen Østergro

Æbeløgade 4

2100 København Ø

KL 11.30

HAHNEMANNS KØKKEN:  1000m2 stort grønt madtempel med bageri, kaffebar, kokkeskole, spisehus og selskabslokale. Her skal vi sammen med Trine Hahnemann og hendes team, lave smørrebrød udelukkende med danske planter – og vi skal selvfølgelig spise det med dejlig øl-pairing fra Herslev Bryghus. Trine kan gøre os alle sammen meget klogere på, hvad der rykker i forhold til grønt og planter ude i verden – men også i de danske kantinegryder.

Hahnemanns Køkken

Skt. Kjelds Plads 15

2100 København Ø

KL 14.00

BAKA D BUSK er en helt særlig hip plantebistro, hvor en flok skønne unge drengevenner driver en smuk, uformel restaurant, som er fyldt, altid – Og de serverer kun plantemad. Det er ikke kun smart og stedet, hvor de unge hænger ud. Det er også rigtigt lækkert. Restauranten er lukket, mens vi er i huset, så vi kan fordybe os i en dialog og debat med 3 fantastiske madmennesker, som på hver deres helt egen facon rykker for planterne.

Mød Anders Aagaard, som er direktør og stifter af Madklubben, som driver 25 restauranter i hele Danmark og altså laver op imod 1 mio. måltider om året. Anders serverer kokkemad til danskerne for en meget rimelig penge –og han har lige åbnet en plantebufferestaurant.

Mød Sanne Venlov, som er kok og i rigtig mange år har huseret, som opskriftsudvikler og gastronomi redaktør i Aarstiderne. Selv er hun vegetar igennem næsten et helt liv (33 år) og nu er hun blevet gastronomisk udviklingschef i Meyers Køkken. Sanne har udviklet Meyers Grønne Frokostkøkken – vegetarisk frokostordning, o.

Mød Jens Vestergaard Jensen, som var blandt de første i Danmark til at få 2 Michelinstjerner på Restaurant Ensemble i 2003. Jens har siden drevet flere egne restauranter, hvor han ene mand huserede bag komfuret. Nu har han sammen med sin hustru Ane købt et landbrug udenfor Holbæk, hvor de bruger 6 dage om ugen på at dyrke den mad, som de 1 dag om ugen serverer i deres eget spisehus.

Baka d Busk

Rantzausgade 44

2200 København N

KL 16.00

KBH MADHUS  er den fond, som har stået bag at alle Københavns offentlige køkkener nu er oppe på 88% økologi. Det betyder at planteandelen er øget, for det er den eneste vej til omlægning til økologi indenfor budget. Her skal vi møde, Ronny Isvik, som er kok og som har en alenlang historik i alle mulige restaurantkøkkener bag sig. Ronny vil fortælle om metoden og hvordan køkkenerne i det offentlige flytter sig mod mere plantebaseret mad.

Dernæst får vi besøg af generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening, Rune Dragsdahl, som ikke kun har været vegetar hele sit liv, men som også hele sit fagliv, som antropolog har undersøgt plante- og kødspisekultur i hele verden. Rune vil give et indblik i, hvordan udviklingen for plantebaseret mad står i verden – og hvor de politiske og praktiske knudepunkter er i den hjemlige andedam. Og der bliver tid til spørgsmål og snak. “den grønne mad i de offentlige køkkener og på den internationale politiske scene”

 

KBH Madhus

Ingerslevsgade 44

1705 København V

KL 18.30

Vi sætter os godt til rette i sæderne på Tivolis eneste planterestaurant. Der er planter overalt. Nu skal vi slappe af og nyde en helt fantastisk kavalkade af retter af sæsonens danske råvarer tilberedt af et PLANTE-KOKKETRÆF på Gemyse.

Det betyder at vi har inviteret flere dygtige mennesker til at lave maden til jer: Plantedrengene fra Baka d’ Busk, Kamilla Seidler, som er kåret til at være Sydamerikas bedste kvindelige kok samt Jens Vestergaard Jensen fra MULD  – og ikke mindst kokkeholdet fra Gemyse vil lave tindrende lækker højgastronomi til jer – og sætte gode vine til. OG ikke mindst vil de sige hej og gå i flæsket på sæsonens grøntsager

 

TIVOLI 

Restaurant Gemyse

 

KL 21.00

Dagens officielle program er slut og du kan vælge at sætte dig ind i et tog og smutte hjem. Vi er lige ved siden af hovedbanegården – ELLER du kan gå med Trine på bar i Kødbyen – herfra tager vi ikke længere ansvar for jeres planteindtag.

 

TIVOLI/ Kødbyen 

 

 

JA, JEG VIL MED

 

Tilmeld dig en forrygende inspirationsdag med avlerkolleger fra hele landet!

 

Pris pr. deltager incl. mad, drikke, cykelleje og indgang til Tivoli 1000 kr. ekskl. moms / 1250 kr. incl moms

 

 

 

PRAKTISKE INFORMATIONER

 

Der er plads til 40 deltagere

Logistik: vi anbefaler ALLE, at ankomme til København i tog. Det er så meget nemmere – og parkering, koster nærmest ligså meget, som en halv togrejse fra Nordjylland.

Vi lejer cykler til alle, så praktisk tøj og påklædning efter vejret vil være smart.

Hvis du har spørgsmål til dagens program, så kontakt Trine Krebs på 26 71 32 54 eller trine@frugtformidlingen.dk

Inspirationsdagen er støttet af Produktionsafgiftsfonden for Frugt og Gartneriprodukter.