fbpx

GRØN  GASTRONOMISK INSPIRATIONSDAG

For dig, som er gartner, avler eller på anden måde er professionelt engageret i at få flere grønne sager på danskernes tallerkener 

Onsdag den 13. november kl. 10-21 

DU MØDER:  Tagfarmen Østergro, Anders Barsøe fra Letz Sushi, Trine Hahnemann, Baka d’ Busk, Plantedrengene, Anders Aagaard fra Madklubben, Sanne Venlov fra Meyers, Jens Vestergaard Jensen fra Muld, Hotel- og Restaurantskolen, Dansk Vegetarisk Forening, Tivoli, Mette Dahlgaard fra Restaurant Gemyse, Kamilla Seidler fra LOLA. 

Pris incl. forplejning, cykelleje og adgang til Tivoli  kr. 1000 ex moms.

Dit liv med planter får et fremtidsboost af de bedste danske gastronomiske plantefrontløbere.

  

PROGRAM 

 

KL 10.00

VI MØDES PÅ ØSTERPORT – hvor vores lejede cykler står klar. Det er klart det nemmeste at cykle rundt i byen. Husk evt. hjelm og praktisk beklædning. Kom gerne i god tid så du kan indstille cyklen.

Østerport Station

Oslo Plads

København

KL 10.30

TAGFARMEN ØSTERGRO – 3.sals højde minilandbrug. Her møder vi Anders Barsøe, direktør for Letz Sushi.  Anders har hele sit fagliv arbejdet med restauranter, og vi skal høre om grundlaget for sushikædens benhårde satsning på bæredygtighed. “Verdens grønneste sushikæde – hvilke krav stiller det til planterne?” Efter Anders’ peptalk er der tid til spørgsmål, dialog og debat.

Tagfarmen Østergro

Æbeløgade 4

2100 København Ø

KL 11.30

HAHNEMANNS KØKKEN:  1000m2 stort grønt madtempel med bageri, kaffebar, kokkeskole, spisehus og selskabslokale. Her skal vi sammen med kokkene Inger Kjærgaard og Christine Bille Nielsen lave smørrebrød udelukkende med danske planter – og vi skal selvfølgelig spise det med dejlig øl-pairing fra Herslev Bryghus. 

Hahnemanns Køkken

Skt. Kjelds Plads 15

2100 København Ø

KL 14.00

BAKA D BUSK er en helt særlig hip plantebistro, hvor en flok skønne unge drengevenner driver en smuk, uformel restaurant, som er fyldt, altid – Og de serverer kun plantemad. Det er ikke kun smart og stedet, hvor de unge hænger ud. Det er også rigtigt lækkert. Restauranten er lukket, mens vi er i huset, så vi kan fordybe os i en dialog og debat med 3 fantastiske madmennesker, som på hver deres helt egen facon rykker for planterne.

Mød Anders Aagaard, som er direktør og stifter af Madklubben, som driver 25 restauranter i hele Danmark og altså laver op imod 1 mio. måltider om året. Anders serverer kokkemad til danskerne for en meget rimelig penge –og han har lige åbnet en plantebufferestaurant.

Mød Sanne Venlov, som er kok og i rigtig mange år har huseret, som opskriftsudvikler og gastronomi redaktør i Aarstiderne. Selv er hun vegetar igennem næsten et helt liv (33 år) og nu er hun blevet gastronomisk udviklingschef i Meyers Køkken. Sanne har udviklet Meyers Grønne Frokostkøkken – vegetarisk frokostordning, o.

Mød Jens Vestergaard Jensen, som var blandt de første i Danmark til at få 2 Michelinstjerner på Restaurant Ensemble i 2003. Jens har siden drevet flere egne restauranter, hvor han ene mand huserede bag komfuret. Nu har han sammen med sin hustru Ane købt et landbrug udenfor Holbæk, hvor de bruger 6 dage om ugen på at dyrke den mad, som de 1 dag om ugen serverer i deres eget spisehus.

Baka d Busk

Rantzausgade 44

2200 København N

KL 16.00

Direktør Anne-Birgitte Agger fra Hotel- og Restaurantskolen  fortæller om hvordan de arbejder strategisk med at få mere grønt i de professionelle køkkener i fremtiden. Samt om de erfaringer om at få mere grønt i de offentlige køkkener,  hun har taget med sig fra sine år som direktør i Københavns Madhus. Vi ser skolens have og forrådskammer.

Dernæst får vi besøg af  Katrine Ejlerskov, Dansk Vegetarisk Forening. Katrine er ernæringsforsker, og holder styr på udviklingen indenfor både ernæring og marked, og give et indblik i, hvordan udviklingen for plantebaseret mad står i verden.  

HRS

Vigerslev Alle 18

2500 Valby

KL 18.30

Vi sætter os godt til rette i sæderne på Tivolis eneste planterestaurant. Der er planter overalt. Nu skal vi slappe af og nyde en helt fantastisk kavalkade af retter af sæsonens danske råvarer tilberedt af et PLANTE-KOKKETRÆF på Gemyse.

Det betyder at vi har inviteret flere dygtige mennesker til at lave maden til jer: Trine Hahnemann fra Hahnemanns Køkken og Jens Vestergaard Jensen fra MULD  – og ikke mindst kokkeholdet fra Gemyse med Mette Dahlgaard i spidsen vil lave tindrende lækker højgastronomi til jer – og sætte gode vine til. OG ikke mindst vil de sige hej og gå i flæsket på sæsonens grøntsager

 

TIVOLI 

Restaurant Gemyse

 

KL 21.00

Dagens officielle program er slut og du kan vælge at sætte dig ind i et tog og smutte hjem. Vi er lige ved siden af hovedbanegården – ELLER du kan gå med Trine på bar i Kødbyen – herfra tager vi ikke længere ansvar for jeres planteindtag.

 

TIVOLI/ Kødbyen 

 

 

JA, JEG VIL MED

 

Tilmeld dig en forrygende inspirationsdag med avlerkolleger fra hele landet!

 

Pris pr. deltager incl. mad, drikke, cykelleje og indgang til Tivoli 1000 kr. ekskl. moms / 1250 kr. incl moms

 

 

 

PRAKTISKE INFORMATIONER

 

Der er plads til 40 deltagere

Logistik: vi anbefaler ALLE, at ankomme til København i tog. Det er så meget nemmere – og parkering, koster nærmest ligså meget, som en halv togrejse fra Nordjylland.

Vi lejer cykler til alle, så praktisk tøj og påklædning efter vejret vil være smart.

Hvis du har spørgsmål til dagens program, så kontakt Trine Krebs på 26 71 32 54 eller trine@frugtformidlingen.dk

Inspirationsdagen er støttet af Produktionsafgiftsfonden for Frugt og Gartneriprodukter.